Israel: Testarea PCR va deveni disponibilă pentru toată lumea, dar la rate diferite pentru tineri și bătrâni

Entuziasmul din jurul testelor antigenice este posibil să se diminueze după anunțul coordonatorului coronavirusului, profesorul Salman Zarki.

El a ordonat ca toate punctele din țară să efectueze teste PCR asupra tuturor celor care vin.
Cu toate acestea, se va acorda prioritate persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani. Tinerii și vârstnicii vor fi separați în două cozi diferite. Persoanele în vârstă vor face testul mai devreme și vor primi rezultatul în 24 de ore.
Persoanelor sub 60 de ani li se promite că vor primi un răspuns în termen de 3-5 zile. Aceștia vor fi sfătuiți să facă testul antigen, dar dacă insistă, vor face un PCR.
Între timp, prețul testelor de casă pare să scadă pentru o vreme.
Surse din lanțurile de magazine au declarat pentru Channel 12 că Ministerul Sănătății a decis să “naționalizeze” vânzarea testelor antigenice și să întârzie furnizarea acestora către supermarketuri.
Potrivit comercianților, loturile de teste rapide care au ajuns în țară și care trebuiau să fie cumpărate de lanțurile de magazine nu vor ajunge la ei.
Unii dintre ei au loturi mici de teste și le vor vinde la un preț ridicat în această etapă.
Unii nu au primit nimic – este foarte dificil să cumperi direct, fără ajutorul guvernului, cea mai rară marfă din lume în China. Toate țările concurează pentru exporturile prioritare din China.
Duminica trecută, guvernul a decis să creeze concurență pe piața testelor antigenice pentru a reduce prețurile.
A doua zi, marile lanțuri de magazine au declarat că sunt pregătite să vândă testele de casă încă de duminica viitoare, la prețuri mai mici.
Biroul de presă al Ministerului Sănătății a răspuns pentru Canalul 12 că stocul deținut de minister va fi distribuit școlilor și căminelor de bătrâni, iar loturile de teste care vor ajunge în Israel la începutul săptămânii viitoare sunt pentru teste controlate, nu pentru vânzare în supermarketuri și farmacii. (Anima News)

Lasă un răspuns