Israel: Un prizonier terorist palestinian a violat un soldat israelian într-un spital de boli mintale / Soldatul: ”Cu excepția psihologului, nimeni nu a vorbit cu mine”

Acumularea mai multor greșeli administrative și judiciare a fost cea care a făcut posibil acest eveniment dramatic.

Deși fostul terorist a fost prins în repetate rânduri trecând ilegal granița, simulând în mod clar nebunia, el a fost trimis sub observație psihiatrică în aceeași cameră cu un soldat, tratat într-un spital de psihiatrie, în loc să fie încarcerat.
Un soldat combatant internat într-un spital de psihiatrie, care era complet sedat, a fost violat în iulie de un terorist palestinian care se afla în aceeași cameră cu el, relatează azi, Walla News.
Teroristul se făcuse vinovat de trecerea ilegală a frontierei de mai multe ori și petrecuse 15 luni în închisoare în urmă cu opt ani pentru că înjunghiase un agent de securitate.
Când a fost arestat din nou, în urmă cu șase luni, într-un autobuz din Ierusalim, poliția l-a informat pe judecător despre condamnările sale anterioare, dar în loc să îl încarcereze, instanța l-a trimis sub observație psihologică la centrul de sănătate mintală Kfar Shaul.
La rândul său, soldatul a fost sedat. I se administrase un medicament puternic și nu a putut rezista când atacatorul s-a urcat în patul său și l-a violat.
Deși suferind, soldatul a găsit mai târziu puterea de a merge la infirmerie și de a spune personalului ce s-a întâmplat. El a fost tratat pentru îngrijiri post-viol, iar poliția a venit să îi ia declarația.
“Este o nebunie să iei un pacient palestinian periculos, care nici măcar nu ar trebui să se afle în țară, care este prizonier, și să-l pui într-o cameră cu un cetățean israelian”, a declarat victima pentru Walla News.
“Sunt un soldat de luptă, am servit în teritorii, în Tapuach [Junction], în Hebron, în Jenin….. Acest lucru este pur și simplu de neconceput.
“Sunt foarte supărat pe spital”, a continuat victima.
“Nu am fost protejat. M-au pus cu cineva care se pare că nu avea nimic de pierdut. După cele întâmplate, o asistentă mi-a spus chiar: “Nu putem pune gardieni în fiecare cameră și nu putem verifica pacienții în fiecare minut”… Din aceste răspunsuri, puteți înțelege că nu își asumă responsabilitatea și că permit acest tip de anarhie.
Cu excepția psihologului, nimeni nu a vorbit cu mine. Am încercat să abordez subiectul la discuția săptămânală cu medicii, dar aceștia m-au ignorat practic. Nimeni nu și-a cerut scuze. Cred că încearcă să ascundă incidentul și să-l uite. Nimeni nu a venit să vorbească cu mine sau să-și ceară scuze, nici din partea conducerii spitalului, nici din partea Ministerului Sănătății.
Soldatul este încă traumatizat de atacul petrecut acum luni de zile, cine nu ar fi, chiar și după ce a ieșit din spital.
“Incidentul mă bântuie”, a spus el.
Și teroristul palestinian în toate acestea?
Palestinianul a fost arestat în aceeași zi și a fost scos din spital.
De atunci, a fost condamnat în cazul său de intrare ilegală, iar opinia expertului psihiatru a fost că el a fost responsabil pentru acțiunile sale.
Judecătorul Yaron Mintkevitch a scris în decizia sa că “printre rânduri, se poate vedea că impresia expertului a fost că [inculpatul] a încercat să fabrice o fațadă de boală mentală pe care nu o are”.
Acesta a continuat: “Chiar și cu un ochi neprofesionist, se poate ajunge la aceeași concluzie din comportamentul inculpatului în sala de judecată”.
Cu alte cuvinte, primul judecător nu a fost competent, nu și-a făcut treaba cum trebuie, iar eroarea sa a avut consecințe dramatice pentru victimă – nu pentru judecător.
Cazul de agresiune sexuală nu a fost încă soluționat de instanță.
Ministerul Sănătății a declarat pentru Walla că spitalul a raportat cele întâmplate și că ministerul va numi o echipă care să analizeze incidentul “pentru a trage învățăminte care să prevină ca evenimente similare să se întâmple pe viitor”, deoarece “avem toleranță zero pentru incidente grave de agresiune asupra pacienților sau personalului”.
Cu toate acestea, o sursă din Kfar Shaul a declarat pentru Walla News că realitatea ar putea fi cu totul alta, deoarece raportul spitalului a fost depus abia după ce Walla News a întrebat despre atac. (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: