Secretarul general al NATO: “Există un risc de conflict armat în Europa”

Delegațiile Rusiei și NATO și-au încheiat miercuri reuniunea de la Bruxelles. Europa sărbătorește succesul pe care părțile l-au discutat.

După discuțiile cu SUA, care, de asemenea, nu s-au încheiat cu nimic, discuțiile dintre NATO și Moscova s-au încheiat cu aproximativ același rezultat.
La final, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că însuși faptul că au avut loc discuții a fost un lucru bun: “Există un risc real de conflict armat în Europa, așa că este necesar să ne întâlnim”.
El a reiterat că Ucraina ar trebui să își aleagă propria cale și că numai Ucraina și țările NATO pot decide asupra aderării sale la bloc, precum și toate țările din Europa de Est, asupra cărora Rusia are, de asemenea, anumite planuri.
Rusia insistă asupra garanțiilor că Ucraina nu va adera la NATO, că nu vor fi amplasate noi rachete americane cu rază medie sau scurtă de acțiune în Europa și că NATO va reveni efectiv la granițele din 1997.
Cu toate acestea, reprezentantul rus Serghei Ryabko a refuzat în mod public să ia în considerare toate aceste puncte în mod individual, ci doar ca un pachet.
Reprezentanta SUA, Wendy Sherman, spune că aceste cereri nu au niciun sens.
Între timp, Rusia a anunțat noi exerciții militare la frontierele sale vestice și își mută acolo efective și echipamente din Urali și Orientul Îndepărtat. (Anima News)

Lasă un răspuns