ISRAELMAGAZINORIENTUL MIJLOCIU

Serviciul de securitate israelian a anunțat destructurarea unei rețele de spionaj în favoarea Iranului

Shin Bet, serviciul israelian de securitate. a anunțat că a arestat cinci evrei israelieni sub acuzația că au ajutat un agent iranian să adune informații și să stabilească contacte în Israel, în ciuda faptului că unii dintre ei îl suspectau că lucrează pentru regimul iranian.

Ei sunt acuzați că au urmat instrucțiunile date de un operator de informații iranian, care i-a contactat prin Facebook, deși unii știau sau bănuiau că acesta acționează în numele autorităților iraniene și al agențiilor sale de informații.


Cei cinci suspecți – patru femei și un bărbat (mediile israeliene au reușit să obțină fotografiile a trei dintre femei și a bărbatului) – din localitățile israeliene Beit Shemesh, Kfar Saba, Holon și Ierusalim, sunt toți evrei originari din Iran sau descendenți ai unor evrei iranieni. Numele lor nu pot fi publicate din cauza unui ordin judecătoresc emis la cererea avocaților lor.
Potrivit Shin Bet, suspecții au fotografiat locuri strategice din Israel, inclusiv consulatul SUA din Tel Aviv, au încercat să stabilească relații cu politicieni, au furnizat informații despre măsurile de securitate în diverse locuri și au comis alte infracțiuni, toate sub conducerea agentului iranian și în schimbul a mii de dolari.
Potrivit Shin Bet, într-un caz, agentul, care se numea Rambod Namdar și pretindea că este evreu, a încercat să-l convingă pe unul dintre fiii suspecților să își îmbunătățească cunoștințele de limbă persană și să se alăture unei unități militare de informații,.

                                        Rambod Namdar

Alți suspecți au recunoscut că știau că Namdar ar putea fi un agent al serviciilor secrete iraniene, dar au continuat să comunice cu el oricum, a declarat serviciul de securitate.
“Prin acțiunile lor grave, cei implicați s-au pus pe ei înșiși, pe familiile lor și pe cetățeni israelieni nevinovați în pericol, deoarece informațiile lor au fost transferate serviciilor secrete iraniene, pe lângă informațiile date despre situri israeliene și situri americane din Israel, care ar fi fost folosite în scopuri teroriste”, a declarat un înalt oficial Shin Bet.
Cei cinci suspecți au fost puși sub acuzare de către Tribunalul districtual din Ierusalim. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d