Israel / Afacerea submarinelor: Constituirea unei comisii de anchetă va fi prezentată duminică guvernului

Constituirea unei comisii de anchetă de stat în afacerea submarinelor va fi supusă aprobării guvernului duminică, a anunțat vineri un comunicat comun al ministerelor Apărării și Afacerilor externe.

În această afacere, mai multe persoane apropiate lui Benjamin Netanyahu sunt suspectate că au încasat sume mari de bani printr-o schemă de mită masivă în timpul achiziționării de către Israel a unor submarine militare și a altor nave proiectate de gigantul industrial german ThyssenKrupp, destinate apărării câmpurilor de gaze din largul coastelor Israelului, pentru două miliarde de dolari.

“Crearea unei comisii de anchetă este un pas necesar pentru a menține securitatea Israelului”, a declarat vineri ministrul Apărării, Benny Gantz, potrivit comunicatului.

“Aceasta este o necesitate națională și le mulțumesc primului ministru, ministrului de Externe, ministrului Justiției și tuturor celor care susțin rezoluția”, a adăugat el.

Ministrul Justiției, Gideon Saar, a declarat în octombrie anul trecut că a acceptat cererea lui Benny Gantz de a deschide o anchetă guvernamentală în acest caz, precizând că procurorul general Avichai Mandelblit a dat, de asemenea, undă verde.

“Am promis publicului israelian că nu vom renunța la investigarea cazului – și am făcut-o”, a declarat șeful diplomației Yair Lapid.

“Cazul submarinelor și al navelor este cel mai grav caz de corupție în domeniul securității din istoria Israelului și trebuie să facem totul pentru a ajunge la adevăr”, a subliniat el. (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
error: Conținutul este protejat !! (Content is protected !!)
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
Share via
Copy link
Powered by Social Snap
%d blogeri au apreciat: