ISRAELLUMEA DE AZI

Bennet lui Putin: “Lumea trebuie să rămână fermă în fața progresului nuclear al Iranului”

Într-o convorbire telefonică, premierul israelian Naftali Bennett i-a spus președintelui rus Vladimir Putin că țările care negociază cu Iranul la Viena trebuie să rămână ferme în fața progreselor înregistrate în programul nuclear al Teheranului.

Potrivit biroului premierului, cei doi bărbați au vorbit la telefon despre probleme de securitate regională și au convenit să “continue cooperarea strânsă în acest domeniu” – o referire probabilă la activitatea forțelor aeriene israeliene în Siria, unde Moscova menține o prezență militară.
“În contextul negocierilor nucleare de la Viena, premierul a subliniat importanța unei poziții ferme și hotărâte împotriva progreselor Iranului în proiectul nuclear”, se arată în comunicat.
Biroul premierului a mai spus că discuția dintre cei doi bărbați a fost “bună” și că Putin i-a invitat pe Bennett și pe soția sa să viziteze Sankt Petersburg, invitație pe care premierul a spus că o va accepta.
Rusia este una dintre cele șapte părți – alături de China, Franța, Marea Britanie, SUA, UE și Germania – care negociază cu Teheranul la Viena cu privire la programul său nuclear.
Negocierile au fost reluate în noiembrie, după o pauză de câteva luni, timp în care Ebrahim Raissi, un adept al liniei dure, a fost ales președinte al Iranului. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d