Iehuda și Shomron (Cisiordania): Trimisul SUA în Israel nu a vizitat niciodată o așezare evreiască și “nu intenționează să o facă”

Trimisul SUA în Israel, Tom Nides, a declarat că nu a vizitat niciodată o așezare evreiască din Iehuda și Shomron (Cisiordania) și nu intenționează să facă acest lucru, pentru a evita să stârnească tensiuni, relatează Ynet.

Intervievat de Ynet, el a fost întrebat dacă intenționează să viziteze așezările evreiești din Cisiordania, la care a răspuns “absolut nu”.
“La fel cum le cer palestinienilor și israelienilor să nu întreprindă acțiuni care înrăutățesc situația, nu vreau să fac intenționat lucruri care ar putea crea lipsă de respect sau furia oamenilor”, a continuat el.
“Voi face greșeli. Voi spune lucruri care îi vor enerva pe oameni… Dar nu vreau să îi enervez intenționat pe acești oameni”, a declarat Tom Nides.
Tom Nides și-a preluat postul în Israel în noiembrie anul trecut.
“Tot ce mă interesează este ca Israelul să rămână un stat puternic, democratic și evreiesc”, a declarat el pentru Ynet.
De asemenea, el a subliniat că va continua să susțină o soluție a două state.
“O soluție pe care președintele [american] Biden o susține, bineînțeles. Sprijinul meu pentru bunăstarea poporului palestinian, totul pornește de la convingerea că și Israelul va fi întărit în acest fel”, a conchis el. (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: