ISRAELMAGAZINSocial - Economic

Israel: Categoria “populație evreiască extinsă” pentru a clasifica persoanele care nu sunt nici evrei, nici arabi

Conform schimbărilor de la Biroul de recensământ din Israel, cetățenii vor fi clasificați de acum înainte fie ca evrei, fie ca arabi, în timp ce non-evreii și non-arabii vor fi incluși într-o nouă categorie numită “populație evreiască extinsă”.

Astfel, Biroul Central de Statistică (CBS) va elimina actuala categorie “altele” pentru a grupa persoanele care nu sunt nici evrei, nici arabi.

Acest lucru înseamnă că musulmanii non-arabi din comunitatea circassiană din Israel vor fi incluși în noua categorie, la fel ca și cei de alte religii care dobândesc cetățenia prin căsătoria cu israelieni sau care imigrează în baza Legii întoarcerii.

Cetățenii clasificați actualmente drept “alții” reprezintă aproximativ 4,6% din populația israeliană.
Peste 70% din populația Israelului este evreiască, iar 25% este arabă.

Schimbarea a fost făcută în urma unui apel al ministrului Serviciilor de informații, Elazar Stern, către statisticianul șef și directorul general al CBS, profesorul Danny Pepperman.

Elazar Stern a susținut că Israelul avea drept obiectiv să convertească neevreii care imigrau și a argumentat că plasarea lor într-o categorie “alții” i-ar putea descuraja. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d