Israel: Guvernul nu va vota mâine înființarea unei comisii de anchetă în afacerea submarinelor

Guvernul israelian nu va vota mâine (duminică) propunerea de înființare a unei comisii parlamentare de anchetă în problema submarinelor, în ciuda anunțului ministrului Apărării Beny Gantz și vicepremierului Yair Lapid că propunerea va fi aprobată în această săptămână. Surse din biroul ministrului Apărării spun că decizia va veni săptămâna viitoare.

În ultimele zile, premierul Naftali Bennett a dat undă verde promovării propunerii, pe care Ganz a înaintat-o ​​încă de la sfârșitul lunii octombrie, după luni de întârzieri, pe fondul relatărilor privind contactele pentru un acord cu fostul premier Benjamin Netanyahu.
Cu toate acestea, până la urmă, propunerea nu va veni la ședința cabinetului de mâine, pe motive legate de subiecte ce urmează a fi abordate, și că nu va fi suficient timp pentru ca miniștrii să revizuiască propunerea.
În plus, săptămâna viitoare urmează să fie semnat un acord de achiziții pentru apărare cu Germania, iar premierul a vrut să se asigure că aprobarea ofertei nu va afecta semnarea acordului.
Biroul Ministrului Apărării a spus că nu a fost nicio problemă în ridicarea propunerii, deoarece aceasta a fost deja publicată în mass-media și a dorit totuși să aducă propunerea spre aprobare la următoarea ședință de cabinet.
Dar, în final, secretariatul guvernului a decis să nu adauge decizia pe ordinea de zi pe motiv că miniștrilor nu li s-a acordat suficient timp pentru a revizui materialele de decizie. (Anima News)

Lasă un răspuns