Israel: Mai multe incidente violente catalogate drept “potențial terorist” în revoltele din Negev (Shin Bet)

Shin Bet (Serviciul israelian de securitate internă) a fost însărcinat cu investigarea mai multor incidente violente care au avut loc săptămâna aceasta în timpul protestelor conduse de beduini în sudul Israelului împotriva unui proiect de reîmpădurire, a anunțat acesta într-un comunicat.

Trei cazuri sunt anchetate ca potențiale “incidente teroriste” cu motivație naționalistă: un atac asupra unui agent de securitate în orașul beduin Tel Sheva, joi seara, incendierea mașinii unui jurnalist în consiliul local Segev Shalom, marți, și plasarea unei blocade de pietre pe șinele unui tren care bloca drumul spre Beer Sheva în aceeași zi, ceea ce a dus la o frânare de urgență.
În timpul atacului de joi, mai mulți demonstranți beduini au aruncat cu pietre în mașina ofițerului, care a reușit să fugă la o secție de poliție din apropiere înainte ca vehiculul său să fie incendiat.
Poliția a declarat vineri că mai multe vehicule au fost avariate în timpul nopții de aruncări de pietre în mai multe locuri din nordul Negevului.
Un ofițer de poliție a fost evacuat la spital după ce a fost rănit ușor într-unul dintre incidentele din apropierea bazei aeriene Nevatim.
Revoltele au izbucnit în urma unui program al Fondului Național Evreiesc de plantare de copaci în zonă, program pe care comunitățile de beduini îl consideră o încercare a guvernului de a-i expulza din cătunele lor nerecunoscute. (Anima News)

Lasă un răspuns