ISRAELLUMEA DE AZIMAGAZIN

Marea Britanie: Prințul Charles a comandat portrete ale supraviețuitorilor Holocaustului pentru Ziua internațională de comemorare

Prințul Charles al Marii Britanii a comandat portretele a șapte supraviețuitori ai Holocaustului, care vor fi expuse la Palatul Buckingham cu ocazia Zilei Internaționale de Comemorare a Holocaustului, relatează Jewish Telegraphic Agency.

Portretele vor fi instalate în Galeria Reginei de la palat înainte de 27 ianuarie, data aniversării eliberării Auschwitz-ului în 1945 și data desemnată de Organizația Națiunilor Unite drept Ziua de comemorare a Holocaustului.
Tablourile vor face apoi parte din Colecția Regală.
Supraviețuitorii au peste 90 de ani, toți au supraviețuit lagărelor naziste și toți au trăit de atunci în Marea Britanie.
“Pe măsură ce numărul supraviețuitorilor Holocaustului scade, din păcate, dar inevitabil, speranța mea cea mai profundă este că această colecție specială va servi drept un ghid suplimentar pentru societatea noastră, amintindu-ne nu numai de cele mai întunecate zile ale istoriei, ci și de interdependența umanității, în timp ce ne străduim să creăm o lume mai bună pentru copiii, nepoții și generațiile viitoare”, a declarat prințul Charles într-un comunicat.
BBC a filmat realizarea portretelor pentru un program de televiziune care va fi difuzat luna viitoare. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d