Șeful Mossad s-ar fi întâlnit cu premierul libian în Iordania pentru a discuta o posibilă normalizare între cele două țări

Șeful serviciului de informații israelian Mossad, David Barnea, și premierul interimar al Libiei, Abdulhamid Mohammed Al-Dabaiba, s-au întâlnit recent în Iordania pentru a discuta despre o posibilă normalizare între cele două țări și despre cooperarea în domeniul securității, au relatat mass-media saudite și libiene.

Cu toate acestea, rapoartele mass-media indică faptul că biroul lui Al-Dabaiba a negat că întâlnirea a avut loc.
În noiembrie, cotidianul Haaretz a relatat că Saddam Haftar, fiul generalului libian Khalifa Haftar, a vizitat aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv pentru a se întâlni cu oficiali israelieni în legătură cu o posibilă normalizare.
Potrivit presei israeliene, departamentul “Tevel” al Mossad-ului a fost în contact cu diverși oficiali libieni timp de mai mulți ani.
Cu toate acestea, desfășurarea unui proces de normalizare cu Israelul pare în prezent complicată din partea libiană, având în vedere haosul permanent care domnește în țară de ani de zile și căderea fostului lider Muammar Gaddafi.
Luna trecută, mult așteptatele alegeri generale din Libia au fost amânate și nu este clar dacă diferitele grupuri beligerante, care s-au confruntat intermitent, vor putea organiza alegerile, ca să nu mai vorbim de o schimbare în relațiile cu Israelul. (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: