SUA: Un bărbat înarmat ține ostatici la sinagoga Beth Israel din Texas

Un bărbat înarmat a luat ostatici la sinagoga reformată Beth Israel din Colleyville, Texas, potrivit rapoartelor.

Conform ”The Dallas Morning News”, poliția din Colleyville este implicată într-un blocaj la o sinagogă.
Pe Twitter, poliția a declarat că „desfășoară operațiuni SWAT” în blocul sinagogii.
„Situația de la blocul 6100 de pe Pleasant Run Road, postată mai devreme, rămâne în desfășurare. Vă rugăm să continuați să evitați zona. Vom continua să furnizăm actualizări prin intermediul rețelelor sociale”, a scris Poliția din Colleyville pe Twitter.
Un tweet anterior al Poliției din Colleyville fusese scris astfel: „Nu este posibil să se întâmple nimic: „În prezent, desfășurăm operațiuni SWAT în jurul blocului 6100 din Pleasant Run Rd. Toți rezidenții din zona imediată sunt evacuați. Vă rugăm să evitați zona”.
Potrivit Fort Worth Star-Telegram, autoritățile din nordul orașului Fort Worth negociază cu un bărbat care a luat ostatici oameni în timpul slujbelor de Shabbat (Sabat). Nu este clar dacă cineva a fost rănit și nici câte persoane se aflau în sinagogă în acel moment.
Slujba era transmisă în direct pe Facebook când a avut loc incidentul, iar înregistrarea a surprins ceea ce pare a fi negocieri cu poliția, se arată în raport.
Star-Telegram a adăugat că bărbatul ar fi menționat atât sora sa, cât și islamul. Ulterior, acesta a adăugat că „bărbatul a spus de câteva ori că nu a vrut ca cineva să fie rănit și și-a menționat copiii. De asemenea, a spus în repetate rânduri că el crede că va muri”.
După câteva ore în care transmisia în direct a surprins incidentul, transmisia a fost întreruptă brusc, iar videoclipul a fost eliminat de pe pagina de Facebook a Beth Israel. Videoclipul care a înregistrat streamingul serviciului de seară al sinagogii, cu doar 18 ore înainte, este încă vizibil. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: