SUA: A fost identificat bărbatul înarmat care a luat ostatici în timpul atacului de la sinagoga din Texas

Bărbatul înarmat care a pătruns sâmbătă într-o sinagogă din zona Dallas și a ținut patru persoane ostatice timp de câteva ore a fost identificat duminică ca fiind Malik Faisal Akram, în vârstă de 44 de ani, cetățean britanic.

Numele lui Akram a fost făcut public de FBI duminică, după ce guvernul britanic a confirmat că bărbatul înarmat implicat în luarea de ostatici de sâmbătă din Colleyville, Texas, era cetățean britanic.
Un purtător de cuvânt al Biroului pentru Afaceri Externe, Commonwealth și Dezvoltare al Regatului Unit a declarat pentru Sky News că oficialii au fost “conștienți de moartea unui britanic în Texas și sunt în contact cu autoritățile locale”.
Ulterior, Matthrw DeSarno, de la biroul FBI din Dallas, l-a numit pe Akram ca fiind atacatorul.
Akram, care a fost împușcat și ucis la finalul confruntării de sâmbătă, era rezident al orașului Blackburn din Lancashire, la nord de Manchester.
FBI a mai spus duminică că nu există indicii că alți suspecți ar fi fost implicați în preluarea sinagogii.
Gulbar Akram, fratele lui Malik, s-a declarat “absolut devastat” de vestea morții fratelui său în timpul impasului, dar și-a cerut, de asemenea, scuze în numele familiei sale pentru acțiunile fratelui său, susținând că acesta suferea de boli mintale.
“Am dori să spunem că noi, ca familie, nu aprobăm niciuna dintre acțiunile sale și am dori să ne cerem scuze din toată inima tuturor victimelor implicate în acest incident nefericit”, a scris Gulbar pe Facebook.
“Deși fratele meu suferea de probleme de sănătate mintală, am fost încrezători că nu le va face rău ostaticilor”.
“Ulterior a avut loc un schimb de focuri și a fost împușcat și ucis”.
“Nu am fi putut să-i spunem sau să facem nimic care să-l convingă să se predea.”
“Am dori, de asemenea, să adăugăm că orice atac asupra oricărei ființe umane, fie că este evreu, creștin sau musulman etc., este greșit și trebuie condamnat întotdeauna.
“Este absolut de neiertat ca un musulman să atace un evreu sau ca orice evreu să atace un musulman, creștin, hindus, viceversa etc. etc.”. (Anima News)

Lasă un răspuns