SUA: Ostaticii de la sinagoga din Texas au fost eliberați nevătămați, suspectul a murit

Autoritățile din Texas au anunțat că toți ostaticii de la o sinagogă din Colleyville, în zona Dallas-Fort Worth, au fost eliberați.

Guvernatorul Texasului, Greg Abbott, a scris pe contul său de Twitter: „Rugăciunile au fost ascultate. Toți ostaticii au fost eliberați, sunt în viață și în siguranță.”
CNN și Fort Worth Star-Telegram relatează că poliția antirevoltă a luat cu asalt clădirea sinagogii și că s-au auzit focuri de armă. Poliția a anunțat că bărbatul care a luat ostaticii a murit.
Informațiile sunt în curs de clarificare.
S-a raportat anterior că un bărbat înarmat neidentificat a luat ostatici un rabin și alte trei persoane într-o sinagogă din zona Dallas-Fort Worth sâmbătă, 15 ianuarie.
Sinagoga reformată Beit Israel a organizat o ceremonie de bar mitzvah.
Un bărbat neidentificat a intrat în spate și i-a luat ostatici pe rabin și pe mai multe persoane care se rugau la fața locului.
Pe contul de Facebook al acelei sinagogi, el putea fi auzit negociind cu reprezentanții poliției, avertizându-i împotriva unei tentative violente de eliberare a ostaticilor.
Se pare că răpitorul de ostatici este musulman.
El a susținut că sora sa ar fi în închisoare și că el cerea eliberarea ei. Ulterior, s-a aflat că este vorba despre Aafia Siddiqui, care pentru atacul și tentativa de omor asupra soldaților americani în Afganistan a primit 86 de ani de închisoare și este ținută în custodie la baza Air Force de lângă Fort Worth, în Texas.
Avocata condamnatei a negat că autorul luării de ostatici ar fi fratele clientei său. Ea a mai declarat că familia lui Siddiqui condamnă acțiunile răpitorului de ostatici, oricine ar fi el.
În urma luării de ostatici, locuitorii din casele adiacente sinagogii au fost evacuați.
Aafia Siddiqui (acum în vârstă de 50 de ani), o pakistaneză mamă a trei copii, fostă studentă la MIT și deținătoare a unui doctorat în neuroștiințe la Universitatea Brandeis, a fost arestată la 17 iulie 2008 în Afganistan, în fața reședinței guvernatorului din provincia Ghazni. Ea a fost acuzată de legături cu Al-Qaeda și de tentativă de omor asupra soldaților americani în timpul detenției.
În timpul percheziției, în posesia ei au fost găsite instrucțiuni de asamblare a unui dispozitiv exploziv. Când doi agenți speciali ai FBI și un interpret au venit să o interogheze, Siddiqui a smuls o pușcă de la unul dintre gardieni și a tras de două ori, strigând „Allahu akbar”. Dar ea nu a lovit pe nimeni. Soldatul, care a ripostat la foc, a rănit-o pe femeie.
La procesul său din SUA, Aafia Siddiqui și-a negat vinovăția în fața instanței.
Avocații ei au insistat că era nebună și că nu putea fi trasă la răspundere pentru faptele sale. Prezența unei tulburări nervoase a fost confirmată de un examen medical, după care Aafia Siddiqui a fost trimisă la Centrul Medical Federal Karswell pentru observații suplimentare.
Ulterior, ea a fost condamnată de un tribunal federal din Manhattan la 86 de ani de închisoare. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: