ISRAELMAGAZINMEDICINĂ / ȘTIINȚĂ

Israelul înregistrează aproape 500 de cazuri grave de COVID, dar nu raportează totalul pentru o singură zi

Israelul a declarat marți că aproape 500 de pacienți cu coronavirus sunt în stare gravă, dar nu a reușit să raporteze numărătoarea cazurilor zilnice din cauza “suprasolicitărilor” sistemelor sale.

Ministerul israelian al Sănătății nu a actualizat pentru a treia zi consecutivă cifrele privind numărătoarea noilor infecții cu COVID din Israel, susținând că sistemele lor informatice nu au putut procesa numărul tot mai mare de cazuri noi.
Cu toate acestea, zeci de mii de israelieni au primit notificări de la Ministerul Sănătății că au contractat COVID-19.
Potrivit ministerului, 498 de persoane se aflau în stare gravă sau critică în spitale, primind tratament pentru complicații ale virusului, 100 dintre ele fiind conectate la aparate de ventilație, ceea ce indică o creștere de peste 10% față de duminică.
Mai mult de 900 de persoane erau spitalizate în stare ușoară sau moderată, unele primind îngrijiri pentru simptome care nu au legătură cu COVID.
De la începutul pandemiei, 8340 de persoane au murit din cauza virusului, 22 de duminică încoace.
De asemenea, ministerul a declarat că 558.661 de israelieni în vârstă sau la risc au primit a patra doză de vaccin împotriva coronavirusului până în prezent. Ritmul de vaccinare a încetinit începând de duminică.
Luni, Centrul Medical Sheba a publicat un studiu, indicând că a patra doză de vaccin a fost mai puțin eficientă împotriva variantei Omicron a agentului patogen.
La începutul zilei de marți, ministerul a declarat că premierul Naftali Bennett și ministrul Sănătății, Nitzan Horowitz, au convenit să furnizeze până la 30 de milioane de kituri de testare rapidă a antigenului pentru elevi și alte sectoare ale populației, începând de săptămâna viitoare.
De asemenea, se aștepta ca ministerul să instituie modificări ale politicii sale privind Green Pass din cauza capacității variantei Omicron de a infecta persoanele vaccinate.
Grupul de experți medicali care consiliază guvernul cu privire la pandemie nu a aprobat nicio modificare a politicilor existente, dar va lua în discuție această chestiune la o dată viitoare. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d