ISRAELMEDICINĂ / ȘTIINȚĂ

Israel/Covid: Peste 125.000 de cazuri de contaminare în 48 de ore

Nu mai puțin de 127.469 de cazuri de infecție cu Covid-19 au fost înregistrate în Israel în 48 de ore, a anunțat Ministerul Sănătății, invocând motive tehnice pentru că nu și-a actualizat datele de duminică.

Potrivit cifrelor, 65.259 de persoane au fost depistate pozitiv luni, iar 62.210 israelieni au fost depistați pozitiv la Covid duminică, un nou record zilnic, după ce săptămâna trecută s-au înregistrat peste 47.000 de infecții zilnice.
Ministerul a precizat că 498 de persoane cu Covid se află în stare gravă – față de 446 duminică seara -, iar 100 sunt sub respirație artificială.
Potrivit ministerului, testele PCR vor fi acum disponibile doar pentru persoanele de peste 60 de ani și pentru populațiile cu risc crescut de boală severă.
Între 25 și 30 de milioane de autoteste vor fi distribuite gratuit cetățenilor israelieni începând de săptămâna viitoare, vizându-i pe cei mai vulnerabili, inclusiv elevii, rezidenții căminelor de bătrâni, familiile care beneficiază de asistență socială și studenții din învățământul superior.
Între timp, ministrul de Finanțe, Avigdor Lieberman, a cerut să se pună capăt utilizării pe scară largă a cardului de sănătate care prezintă un program complet de vaccinare. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d