ISRAEL

Israel: Mii de protestatari de dreapta s-au mobilizat împotriva guvernului: „Bennett este un pericol pentru Israel”

Mii de manifestanți de dreapta s-au adunat marți în întreaga țară pentru a protesta împotriva guvernului și a-și exprima nemulțumirile, în contextul în care există informații potrivit cărora fostul prim-ministru Benyamin Netanyahu ia în considerare o înțelegere în cazurile sale de corupție.

Mulți participanți au denunțat posibilitatea unui acord între Netanyahu și procurorul general Avichai Mandelblit, cerându-i fostului prim-ministru să continue să lupte împotriva acuzațiilor în instanță.
Organizatorii au estimat că în total au manifestat aproximativ 20 000 de persoane.
„Nu acceptăm acțiunile guvernului și pierderea valorilor noastre. Calea guvernului reprezintă un pericol real pentru existența și identitatea statului Israel, așa că trebuie să ieșim în stradă”, au declarat organizatorii.
Membri ai partidului Likud al lui Netanyahu și ai Sionismului Religios s-au alăturat protestelor.
Unii participanți i-au cerut premierului Naftali Bennett să demisioneze.
Reamintim că Naftali Bennett este un politician de dreapta din partidul Yamina, dar a format o coaliție care include parlamentari de centru, de stânga și arabi, deoarece părea singura modalitate de a forma un guvern și de a evita noi alegeri naționale după patru voturi neconcludente. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d