ISRAELMAGAZIN

Israel: Netanyahu ar fi acceptat clauza „conduită coruptă” în cadrul unui posibil acord de „recunoaștere a vinovăției” (media)

Liderul opoziției, Benjamin Netanyahu, ar fi fost de acord cu solicitarea procurorului general Avichai Mandelblit de a include în acordul de „recunoaștere a vinovăției” o clauză care să-i interzică să ocupe funcții publice timp de șapte ani, a relatat televiziunea israeliană.

„Netanyahu a decis să facă o înțelegere și să accepte esența solicitării procurorului general”, a declarat un colaborator anonim al fostului prim-ministru pentru Channel 12, referindu-se la desemnarea de „turpitudine morală (conduită coruptă)”.
Potrivit Channel 13, deși Netanyahu este dispus să accepte recunoașterea „turpitudinii morale”, nu l-a informat încă pe Mandelblit, deoarece nu este sigur că procurorul general este pregătit să accepte un acord.
De asemenea, canalul a relatat că Mandelblit, procurori de rang înalt și echipa juridică a lui Netanyahu s-au întâlnit timp de ore întregi în legătură cu potențialul acord.
După aflarea veștii, purtătorul de cuvânt al fostului premier a emis o declarație în care îi citează pe avocații săi și spune că acesta „nu a anunțat că acceptă turpitudinea morală”.
Benjamin Netanyahu a minimalizat zvonurile potrivit cărora ar fi decis să semneze un acord de recunoaștere a vinovăției.
„Nu este nimic de actualizat. Dacă este ceva de anunțat, o voi face”, a declarat el în fața membrilor partidului său Likud.
Informația vine în urma unei întâlniri pe care Netanyahu și familia sa au avut-o duminică cu avocații săi pentru a decide dacă acceptă sau nu un acord de recunoaștere a vinovăției. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d