ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

LUMEA DE AZIMAGAZIN

Noi cercetări – O nouă ipoteză: Familia Annei Frank ar fi fost trădată germanilor de un evreu

Timp de zeci de ani, istoricii s-au certat în legătură cu descoperirea ascunzătorii familiei Frank din Amsterdam.

Anne Frank a murit în lagăr în 1945, lăsând un jurnal celebru în întreaga lume, în care a povestit despre fuga familiei sale și despre încercarea acesteia de a se sustrage „soluției finale a problemei evreiești”.

Cu câțiva ani în urmă, istoricii au sugerat că refugiul a fost deschis din greșeală în timpul unui raid al Gestapo-ului, din întreaga familie supraviețuind doar tatăl Annei, Otto Frank.

Anne Frank „a fost trădată probabil de un om de afaceri evreu care a dat adresa sa naziștilor”, conform Eminetra.co.uk.

O echipă de istorici și alți experți au petrecut șase ani folosind tehnici moderne de investigație pentru a rezolva un „caz nerezolvat”. Aceasta a inclus utilizarea algoritmilor de calculator pentru a găsi legături între mai multe persoane diferite.

Ca urmare, cercetătorii au ajuns la concluzia că Arnold van der Berg, un membru al Consiliului Evreiesc din Amsterdam, a deschis casa conspirativă. Consiliul evreiesc a fost înființat pentru a duce la îndeplinire politica nazistă în Țările de Jos; în 43, consiliul a fost dizolvat și toți membrii săi au fost trimiși în lagăre de concentrare. Toată lumea în afară de van der Berg. A continuat să locuiască în Amsterdam și se crede că a plătit pentru siguranța sa prin extrădarea familiei Frank și a altor familii care se ascundeau.

Este posibil ca Otto Frank, tatăl Annei, să fi știut el însuși acest lucru și să-l fi ținut secret. Oamenii de știință au stabilit că, după ce s-a întors din lagăr, a primit un bilet care conținea numele trădătorului. Se presupune că Otto Frank nu avea suficiente dovezi și nu a vrut să stârnească antisemitismul.

Arnold van der Berg a murit în 1950.

Muzeul casei Annei Frank s-a declarat deja impresionat de anchetă, dar, conform reprezentan’ilor muzeului, „ipoteza merită studiată în continuare”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: