Ierusalim: Ministrul israelian al Apărării a fost testat pozitiv la Covid / Israelul – lider mondial în ceea ce privește numărul de infecții cu Covid pe cap de locuitor

 

Ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, a anunțat vineri pe contul său oficial de Twitter, că a fost testat pozitiv pentru Covid 19, fiind cel mai recent dintre înalții oficiali israelieni care a contractat acest virus.

Sâmbătă, ministrul israelian de Finanțe Avigdor Liberman a confirmat că a fost infectat, iar la începutul lunii, ministrul de Externe Yair Lapid a declarat că a fost testat pozitiv pentru Covid .
„Și eu sunt pozitiv la Covid”, a explicat Gantz vineri, adăugând: „Mă simt bine pentru că sunt vaccinat”.
El a precizat că va continua să își îndeplinească atribuțiile în timp ce se află în izolare și i-a încurajat pe israelieni să se angajeze în cele mai bune practici pentru a evita să fie infectați cu Covid.
„În zilele următoare, voi gestiona problemele de securitate de la domiciliul meu. Rămâneți sănătoși, respectați liniile directoare și mergeți să vă vaccinați”, a spus el.
Israelul este acum lider mondial în ceea ce privește numărul de infecții cu Covid pe cap de locuitor, potrivit unui reportaj difuzat joi de Channel 12.
Profesorul Eran Segal de la Institutul de Științe Weizmann, expert principal în domeniul sănătății, a explicat că acest lucru se datorează ratei ridicate de testare din Israel, proporțional cu dimensiunea mai mică a populației țării, potrivit The Times of Israel.
În timpul unui discurs de joi, premierul israelian Naftali Bennett a anunțat că statul va introduce testarea Covid de două ori pe săptămână pentru elevii din școli și va pune capăt restricțiilor de carantină pentru elevii care au fost expuși la un purtător al virusului. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: