Israel: Cutremur în nordul țării

Serviciul Geologic al Israelului a informat că sâmbătă seara la ora 23:36, un cutremur a avut loc la 19 km nord-est de Beit She’an, cu o magnitudine de 3,7 pe scara Richter.

Poliția a declarat că zeci de apeluri au fost înregistrate, dar nu au fost raportate victime sau pagube și nicio alertă de tsunami.
„A fost relativ lung, lucrurile se mișcau în casă”, a declarat Naftali, rezident în Haifa. „Un birou s-a mișcă singur timp de 4-3 secunde”, a spus un locuitor din Krayot. „Am simțit clar un tremur de câteva secunde”, a spus un locuitor din Carmel. „Casa, camera și patul tremurau. Tot corpul imi tremura de frica. Am luat copii în brațe ca sa ieșim afara. Patul se misca cu adevarat, toate ferestrele tremurau”, a mărturisit Hani din Tveria.
Conform instrucțiunilor Comandamentul Frontului Intern, cei care în momentul producerii unui seism se află într-o clădire ar trebui să iasă în aer liber dacă este posibil, dar dacă nu este posibil să iasă în câteva secunde, să intre într-o cameră și să lase ușa și ferestrele deschise. Trebuie să stea în colțul interior al camerei sau sub mobilierul greu și să-și protejeje capul cu mâinile. Alternativ, pot ieși afară, în casa scării.
Stați departe de clădiri, copaci, cabluri electrice și obiecte care ar putea cădea și vă pot pune viața în pericol.
În plus, cei care sânt în mașină, trebuie să oprească pe marginea drumului, evitând oprirea sub un pod și să aștepte până se oprește cutremurul.
De asemenea, cei care stau în apropierea unei plaje ar trebui să fie la un kilometru distanță de plajă sau să urce la etajul patru și mai sus.
Un cutremur anterior, cu magnitudinea de 6,6 pe scara Rishter, a avut loc săptămâna trecută în Cipru și a fost resimțit în Israel. Potrivit Institutului Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC), epicentrul seismului de săptămâna trecută, simțit în jurul orei 3:07, a avut epicentrul la o adâncime de doi kilometri. (Anima News)

Lasă un răspuns