ISRAELMAGAZIN

Israel: Se apropie furtuna “Elpis”, miercuri ninge la Ierusalim

La aproape o lună de la trecerea furtunii Carmel, Israelul se așteaptă să se confrunte cu alte fenomene meteorologice nefavorabile odată cu sosirea unei noi rafale numite “Elpis”, miercuri.

Furtuna de scurtă durată este așteptată să aducă ploi abundente și vânturi puternice de 60 până la 80 km/h, iar în Ierusalim, Muntele Hermon și nordul Înălțimilor Golan se așteaptă să ningă.
De asemenea, se așteaptă ca fulgii să acopere treptat Galileea, iar vântul nu se va domoli până joi dimineață. Sunt așteptate inundații de-a lungul zonelor de coastă.
Până luni, sunt așteptate mai multe ploi din nordul țării până în deșertul Negev din sud, cu posibile inundații în deșertul Iudeii, în Valea Iordanului și în regiunile Mării Moarte.
Ploile se vor atenua treptat spre seară, înainte de a se răci marți.
În decembrie anul trecut, 25 cm de zăpadă s-au acumulat pe Muntele Hermon, iar lacul Tiberias a crescut cu doi centimetri, în timp ce furtuna Carmel din Cipru a lovit nordul și centrul Israelului.
A adus precipitații record în centrul și nordul Israelului, vânturile puternice de până la 100 km/h au provocat căderea unui copac în orașul Natanya, lovind un trecător care a suferit răni grave la cap. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d