ISRAELMAGAZIN

Israel: Un student de la Universitatea din Tel Aviv a obținut locul 5 la Olimpiada Internațională de Neuroștiințe

Un student de la Universitatea din Tel Aviv, Muhammad Wattad, 18 ani, a ocupat locul 5 la Olimpiada Internațională de Neuroștiințe pentru liceeni, devansând candidatul iranian.

Concursul a reunit 43 de tineri din 31 de țări diferite, care au concurat pe tema bazelor neuronale ale simțurilor, memoriei, emoțiilor, bătrâneții, somnului, anatomiei creierului și bolilor neurologice.
“Muhammad a adus mândrie și onoare țării noastre. A făcut-o cu talent, perseverență și determinare”, a declarat ministrul Educației, Yifat Shasha Bitton.
Câștigătorul Muhammad Wattad a studiat la Liceul Al-Qasemi din Baqa al-Gharbiya, în apropiere de Haifa, unde a absolvit cu mențiune la secția de biologie, chimie și fizică.
Anul trecut, a câștigat locul întâi la concursul național de neuroștiințe organizat de Ministerul israelian al Educației și Universitatea din Tel Aviv.
“De la o vârstă foarte fragedă, am fost interesată de știință și m-am străduit să obțin cele mai bune rezultate. Într-o zi am auzit de concurs și m-am gândit că ar putea fi o provocare foarte interesantă. Cred că am fost norocos, nu doar pentru că am câștigat concursul, ci mai ales pentru că acum știu care este adevărata mea vocație științifică: cercetarea sistemului nervos”, a spus el. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d