ISRAELLUMEA DE AZI

Israel: Șeful diplomației israeliene s-a întâlnit cu un înalt oficial palestinian

Ministrul palestinian al Afacerilor civile, Hussein Al Sheikh, a declarat că s-a întâlnit duminică seara cu șeful diplomației israeliene Yair Lapid și a discutat mai multe chestiuni politice și bilaterale.

„M-am întâlnit în această seară cu ministrul israelian de Externe, Yair Lapid și am discutat mai multe chestiuni politice și bilaterale”, a anunțat el pe contul său de Twitter.
„Am subliniat necesitatea unui orizont politic între cele două părți bazat pe legitimitatea internațională”, a spus el.
Al Sheikh este unul dintre cei mai apropiați oficiali ai președintelui Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, și este responsabil de coordonarea civilă și de securitate cu Israelul. El este considerat unul dintre potențialii succesori ai lui Abbas.
În ceea ce privește partea israeliană, nu a fost emisă încă nicio confirmare.
Această întâlnire este cea mai recentă dintr-o serie de discuții care au avut loc recent între Mahmoud Abbas și oficiali guvernamentali israelieni.
Ministrul israelian al apărării, Benny Gantz, s-a întâlnit în decembrie cu președintele Autorității Palestiniene.
Potrivit site-ului de știri Ynet, premierul Naftali Bennett și Gantz au fost informați despre întâlnirea la care a participat și Yair Lapid duminică seara.
Hamas a condamnat întâlnirea dintre Lapid și Sheikh duminică seara, numind-o ”ridicolă”k clasificând întâlnirile dintre oficialii israelieni și palestinieni drept o” trădare care trebuie oprită imediat”, a informat presa israeliană.
„Discuțiile Autorității Palestiniene cu Israelul reflectă cât de mult a decăzut AP”, a spus Hamas într-un comunicat. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d