ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZIN

Val de frig în Israel: Zăpadă în Ierusalim, record istoric de consum de electricitate

Compania israeliană de electricitate a anunțat miercuri seară că a fost doborât un record istoric de consum de electricitate, în condițiile în care Israelul este lovit din plin, începând de marți seară, de furtuna de iarnă Elpis.

Potrivit companiei, consumul a ajuns miercuri la 14.805 megawați, în timp ce ultimul record a fost stabilit săptămâna trecută, cu un consum total de 14.735 megawați.

Zăpada a început să cadă în prima parte a serii de miercuei la Ierusalim, după ce s-a depus dimineața pe Podișul Golan și după-amiaza pe vârfurile înalte din Galileea, și a continuat să ningă în capitala israeliană pe tot parcursul nopții.

Poliția a închis ruta 1, care leagă Ierusalimul de Tel Aviv, în ambele direcții din cauza ninsorii, invocând condiții nesigure.

Primarul capitalei, Moshe Lion, le-a cerut locuitorilor să evite deplasarea în oraș în timp ce buldozerele lucrează pentru a îndepărta zăpada.

Pe Podișul Golan, școlile au fost închise toată ziua de miercuri, deoarece în regiune se așteaptă să cadă 40 de centimetri de zăpadă până vineri.

Între timp, ploi abundente au căzut în alte părți ale țării.

Serviciul meteorologic israelian a precizat că ploile și furtunile vor continua până astăzi, joi.
Se așteaptă ca temperaturile să scadă până în jurul valorii de zero grade în unele zone și să rămână sub media sezonieră timp de câteva zile.

Meteorologii se așteaptă la 20 de centimetri de zăpadă până joi dimineață la Ierusalim, în timp ce în zonele de peste 700 de metri din Iehuda și Shomron (Cisiordania) și în nordul Israelului se așteaptă ninsori și mai puternice.

(Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: