ISRAEL

Ziua internațională de comemorare a Holocaustului : Ceremonii organizate în întreaga lume

Mai multe ceremonii vor avea loc joi în Israel și în întreaga lume pentru a marca Ziua de comemorare a Holocaustului.

La 27 ianuarie 1945, în urmă cu 77 de ani, lagărul de exterminare de la Auschwitz-Birkenau, construit de Germania nazistă în Polonia ocupată, a fost eliberat de armata rusă.

De atunci, această dată a fost aleasă pentru a comemora memoria victimelor Holocaustului și pentru a reflecta asupra prevenirii crimelor împotriva umanității.

Auschwitz-Birkenau a devenit simbolul genocidului săvârșit de Germania nazistă împotriva a șase milioane de evrei europeni, dintre care un milion au murit în lagăr între 1940 și 1945, alături de peste 100.000 de neevrei.

Președintele Parlamentului israelian, Mickey Levy, va susține un discurs în Bundestag la Berlin.
Aceasta va fi o premieră pentru un președinte al Knesset-ului.

Ministrul de externe Yair Lapid va lua cuvântul la o ceremonie organizată de autoritățile austriece la locul lagărului de concentrare de la Mathausen, înainte de a lua parte la o comemorare la noul memorial al Holocaustului din Viena.

Comemorările din acest an vin pe fondul unor acte antisemite care au atins în 2021 un maxim al ultimilor zece ani, cu peste zece incidente pe zi în întreaga lume, potrivit unui raport publicat de Agenția Evreiască și Organizația Mondială Sionistă. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d