LUMEA DE AZIMAGAZINMEDICINĂ / ȘTIINȚĂ

Descoperirea unui nou virus NeoCoV potențial transmisibil la om

A fost descoperit un nou virus cunoscut sub numele de NeoCoV, care ar putea fi foarte transmisibil – cu o mutație – potrivit unui nou studiu realizat de oamenii de știință chinezi din Wuhan, relatează Jerusalem Post.

Potrivit studiului preliminar, NeoCoV este un tip de coronavirus detectat inițial în Africa de Sud, despre care se crede că este înrudit cu virusul MERS-CoV, cunoscut și sub numele de Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu (MERS), care a dus deja la apariția unor focare în mai multe țări din Orientul Mijlociu.
Până în prezent, nu a fost identificată nicio transmitere la om, dar cercetătorii cred că mutația poate pune în pericol viața.
În plus, potrivit studiului, anticorpii care vizează atât SARS-CoV-2, care provoacă Covid-19, cât și MERS-CoV. nu au fost capabili să oprească NeoCoV.
“Dacă virusul detectat în cadrul studiului va reprezenta un risc pentru oameni va necesita studii suplimentare”, a declarat organizația pentru agenția rusă de presă TASS, adăugând că “lucrează îndeaproape” cu Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor (OIE), Organizația pentru Alimentație și Agricultură (FAO) și Programul Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) pentru “a monitoriza și a răspunde la amenințarea virușilor zoonotici emergenți”.
Covid-19 a ucis peste 5 milioane de persoane în întreaga lume de când a apărut. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d