ISRAELMAGAZINMEDICINĂ / ȘTIINȚĂ

Israel/Covidi: Planul de depistare sistematică a elevilor intră în vigoare duminică

De duminică va intra în vigoare depistarea de două ori pe săptămână a elevilor la domiciliu, care ar trebui să evite carantina sistematică a cazurilor de contact.

Începând de mâine, peste 2,4 milioane de copii înscriși în diverse unități de învățământ din țară vor putea merge la școală doar după ce vor obține un rezultat negativ la un test antigenic efectuat la domiciliu și după ce îl vor raporta pe portalul Ministerului Educației.
Noile orientări se aplică tuturor elevilor din grădinițe, creșe, școli primare, școli gimnaziale și licee, care vor trebui să facă miercuri un alt test antigen. Acestea nu se aplică profesorilor, astfel încât profesorii nevaccinați vor trebui să se izoleze în continuare dacă intră în contact cu un pacient infectat.
Copiii care au fost testați negativ pot continua să meargă la școală, chiar dacă au fost în contact cu o persoană infectată. Trebuie menționat că, în cazul unei expuneri apropiate la o persoană infectată, Ministerul Sănătății recomandă testarea în fiecare zi, timp de cinci zile. Cei care vor fi depistați pozitiv vor trebui să se supună unui test antigen la serviciile de sănătate.
Ca parte a planului, kiturile de testare vor fi distribuite gratuit elevilor. Distribuirea testelor pentru copiii cu vârsta de până la trei ani se va face în școli prin intermediul Comandamentului Frontului de acasă.
Conflictul dintre sindicatul profesorilor și Ministerul Educației a continuat în ultimele ore, profesorii cerând o amânare a implementării planului pe motiv că acesta pune în pericol sănătatea profesorilor și că Ministerul Educației nu este pregătit în mod corespunzător pentru a-l implementa. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d