ISRAELMAGAZINSTIL DE VIAȚĂ

Israel: Guvernul aprobă plantarea a 450.000 de copaci pentru a combate creșterea temperaturilor

Cabinetul israelian de miniștri a aprobat un plan ambițios de a planta aproximativ 450.000 de copaci în orașe pentru a oferi mai multă umbră și temperaturi mai scăzute în zonele urbane, pe măsură ce schimbările climatice se instalează.

Obiectivul trebuie atins până în 2040 și este estimat la nu mai puțin de 2,25 miliarde de șekeli (630 de milioane de euro).
Copacii vor fi plantați pe 30.000 de kilometri, cu o rată de aproximativ 150 de copaci pe kilometru, conform unui plan prezentat de premierul Naftali Bennett de miniștrii Protecției Mediului și Agriculturii, Tamar Zandberg și Oded Forer.
„Guvernul israelian a făcut din climă un obiectiv național”, a spus Bennett, „mai mult de 90 la sută din locuitorii țării trăiesc în localități urbane și cu cât clima devine mai caldă, cu atât va fi mai greu să te confrunți ea”.
„De aceea ne pregătim să plantăm aproximativ jumătate de milion de copaci pe toate drumurile orașelor prin care trecem”, a explicat el.
Potrivit ministrului Zandberg, orașele au nevoie de mai multă umbră, copaci și soluții bazate pe natură pentru a face față schimbărilor climatice.
„Este timpul ca guvernul să ia o decizie care să se asigure că planificarea urbană se adaptează condițiilor climatice în schimbare.
Planul va atinge un dublu obiectiv: protejarea mediului și îmbunătățirea spațiului urban”, a afirmat, la rândul său, ministrul Forer. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d