Israel: Creșterea prețurilor la electricitate și combustibili stârnește furia consumatorilor

Marți au intrat în vigoare majorările prețurilor la electricitate și combustibil în Israel, care se adaugă la preconizat creștere pe scară largă a prețurilor la alimente în țară, creștere amânată astăzi marți, până după Pesah (Paștele evreiesc)

Prețul energiei electrice în Israel a crescut cu 5,7% pentru consumatorii privați și cu 10% pentru întreprinderi, în timp ce prețul unui litru de benzină fără plumb 95 a crescut cu 5,34%, ajungând la 6,71 shekeli, cel mai mare preț al carburanților din Israel din ultimii șapte ani.
Președintele Asociației Producătorilor din Israel, Ron Tomer, a denunțat “decizia de a crește brusc prețul energiei electrice pentru întreprinderi”, pe care a calificat-o drept “cinică”.
“Aceasta nu este o modalitate de a încuraja afacerile în Israel, deoarece înăbușă sectorul de producție”, a spus el.
În urma majorării prețurilor, unele companii alimentare au anunțat că vor crește și ele prețurile cu până la 15%.
Anterior deciziei de astăzi a companiei alrmentare Ossem de a amâna creșterea prețurilor până după Pesah, unele companii alimentare anunțaseră că vor majora și ele prețurile produselor lor cu până la 15%, ceea ce a stârnit furia consumatorilor.
Primarul din localitatea Kiryat Malachi, Eliyahu Zohar, a declarat că orașul său nu va mai cumpăra produse de la gigantul alimentar Osem, “până când acesta nu renunță la intenția de a crește prețurile produselor sale”. (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
error: Conținutul este protejat !! (Content is protected !!)
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
Share via
Copy link
Powered by Social Snap
%d blogeri au apreciat: