Israel: “Pașaportul verde” se limitează de duminică la evenimente “riscante”

Sistemul “pașaportului verde” va fi limitat de acum înainte la evenimentele considerate “de risc” începând de duminică, au decis miniștrii marți, după o reuniune a cabinetului Corona.

Guvernul a decis că, începând de duminică, “pașaportul verde” va fi solicitat doar la intrarea la evenimente precum concerte sau petreceri.
Persoanele care au primit două injecții de vaccin vor putea beneficia de acest abonament timp de patru luni, iar cele care au primit o a treia sau mai multe injecții vor beneficia pe termen nelimitat.
Miniștrii au decis, de asemenea, că testele PCR pentru a părăsi Israelul nu vor mai fi obligatorii pentru persoanele nevaccinate (deși ar putea fi solicitate în continuare în țara de destinație). Testele nu mai sunt deja necesare pentru cei care dețin un “pașaport verde”.
Anterior, marți, Ministerul israelian al Sănătății a recomandat miniștrilor să modifice reglementările privind “pașaportul verde”, astfel încât certificatele de vaccinare, de recuperare sau de testare negativă recentă să fie solicitate doar pentru evenimente festive (nunți etc.) și cluburi de noapte.
Oficialii consideră că actualul sistem nu mai este relevant din cauza extinderii pe scară largă a variantei Omicron, care îi infectează chiar și pe cei vaccinați într-o proporție ridicată.
Ministrul de finanțe Avigdor Lieberman a cerut în ianuarie să se pună capăt utilizării pe scară largă a “pașaportului verde”, afirmând că “nu mai există nicio logică medicală sau epidemiologică pentru sistemul de permise de sănătate”.
Numărul pacienților Covid-19 în stare gravă a scăzut pentru prima dată de la începutul lunii ianuarie, ajungând la 1.084 marți dimineață, potrivit datelor Ministerului Sănătății. (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
error: Conținutul este protejat !! (Content is protected !!)
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
Share via
Copy link
Powered by Social Snap
%d blogeri au apreciat: