EXCLUSIVITATE ANIMA NEWS! Petru Clej: Grupurile cu tematică evreiască și israeliană de pe Facebook au fost invadate de antisemiți, naționaliști și prozelitiști

Am postat recent pe aceste grupuri articole despre declarațiile făcute de recent numitul președinte de onoare al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), Călin Georgescu.

Acest individ, un sfertodoct cu pretenții care vorbește mult și nu spune (aproape nimic), a declarat la o oră de vârf pe un post de televiziune cu audiență de masă, printre altele, că Ion Antonescu și Corneliu Zelea Codreanu sunt eroi, că în privința asasinării de către legionari a lui Nicolae Iorga și Armand Călinescu istoria ar fi “mistificată”, iar la întrebarea despre Holocaustul din România s-a făcut că plouă, afirmând în schimb că sub regimul comunist au fost uciși … 60 de milioane de români!!!!
Reamintesc că AUR este cercetat de Parchet pentru afirmația că Holocaustul ar fi fost un “eveniment minor”, iar intelectualii partidului, co-președintele și senatorul Claudiu Târziu și senatorul și doctor în filosofie Sorin Lavric fac în mod constant apologia Mișcării legionare, iar recent au lansat un podcast numit Conservatorii în care promovează împreună în mod agresiv un naționalism etnicist combinat cu un ortodoxism militant.
Care este reacția pe grupurile menționate mai sus la postarea unor astfel de articole: ies din grotele lor virtuale naționaliștii români și antisemiții, care-și declară adeziunea la AUR. Unii, mai moderați, încep să deturneze discuția către politica internă românească, adeseori căzând în marotele lor anti-vacciniste.
Descoperi, uitându-te pe profilurile acestor indivizi că avem de a face cu naționaliști care uneori postează articole care explică diferența dintre “evrei și jidani”, atunci când nu fac de-a dreptul apologia unor Zelea Codreanu sau Antonescu.
Nu, subiectul nu este AUR, ci antisemitismul insidios pe care-l promovează acest partid. Tot mai mulți comentatori etichetează acest partid parlamentar ajuns la 20% în sondajele de opinie ca fiind extremist de dreapta, cel mai puternic de la Totul pentru Țară, brațul politic al Mișcării Legionare care a obținut 15,8% în alegerile parlamentare din decembrie 1937.
Faptul că acest partid diagnostichează corect unele dintre relele societății românești, așa cum făcea și Mișcarea Legionară în anii ’30 nu înseamnă că soluțiile oferite și metodele pe care le adoptă – unele dintre ele violente și anti-constituționale – sunt acceptabile. Iar evreii trebuie să știe, din experiența trecutului, că ei vor fi printre primii care vor trage ponoasele unui astfel de aventurism politic.
Mulți dintre naționaliștii infiltrați pe aceste grupuri cer un fel de reciprocitate: noi vă susținem (mai degrabă Israelul ca stat, decât evreii, adeseori din motive de islamofobie sau arabofobie, nu din filosemitism), dacă și voi ne susțineți. Ei nu pot înțelege, de pildă, că mari figuri ale culturii române – Vasile Alecsandri, Ion Creangă, Mihai Eminescu, Vasile Conta, Bogdan Petriceicu Hajdeu, Ioan Slavici, Octavian Goga, ca să nu mai vorbesc de A.C. Cuza sau Nicolae Paulescu – au fost antisemiți notorii, nu doar cu vorba ci și cu fapta.
Unii dintre ei nu înțeleg că personaje ca Zelea Codreanu și Ion Antonescu sunt nu doar profund dezagreabile evreilor, ci sunt nocive pentru toți cetățenii români, indiferent de etnie sau religie.
Antisemitismul nu este o calamitate doar pentru evrei, el ajunge să ducă la dezastru societatea în ansamblu, iar Germania nazistă și România lui Antonescu sunt doar două exemple în materie.
Am lăsat la urmă prozelitiștii, care aparțin în majoritate unei anumite confesiuni creștine. Am mai scris despre ei, că au o strategie pe termen lung, profund antisemită, asimilabilă genocidului cultural – convertirea în masă a evreilor și deci dispariția lor ca grup etnic/religios. Nu o fac cu metode violente ca alte Biserici în epoca Evului Mediu, dar scopul lor este același: dispariția evreilor.
Adeseori acești indivizi sunt niște analfabeți funcționali care învață pe de rost niște versete biblice, sunt ușor de manipulat și de spălat pe creier și trimiși să infiltreze aceste grupuri.
I-am lăsat la urmă pe cei care ar trebui să fie cerberii acestor grupuri: adminii. Adeseori sunt depășiți, nu în ultimul rând din cauză că au primit în aceste grupuri la grămadă pe cine vrei și pe cine nu vrei, fără să se uite la profilul solicitanților. De multe ori se lasă păcăliți de indivizi care-și pun pe profil drapelul israelian și fac declarații patetice de dragoste pentru Israel.
Adeseori acești admini care trăiesc în Israel nu mai înțeleg realitatea din România și și-au creat iluzia că îi pot convinge pe acești indivizi fanatizați de ură. Uneori ai impresia că cerșesc dragostea ne-evreilor și că pentru asta sunt dispuși la orice compromis cu ei. Din trecut știm unde au sfârșit astfel de atitudini. Dacă Israelul există ca stat după aproape 74 de ani asta se datorează fermității, nu moliciunii din perioada 1933 – 1945 care a sfârșit în gropi comune sau camere de gazare.
Promovarea culturii evreiești e un scop nobil, dar ea trebuie să meargă mână în mână cu combaterea antisemitismului care potrivit unui recent raport al Organizației Sioniste Mondiale și al Agenției Evreiești a ajuns în 2021 la cel mai înalt nivel din ultimul deceniu.
O bună parte din acest antisemitism se propagă pe internet, inclusiv pe Facebook, anume pe grupuri. Și aici trebuie vigilență și fermitate, nu naivitate și toleranță față de cei intoleranți. (Petru Clej, Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: