ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZIN

Israelul a ajutat SUA să-l elimine pe liderul Statului Islamic (Canal 13)

Israelul „a fost implicat și a asistat” eforturile SUA de eliminare a liderului Statului Islamic, Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurachi, a relatat joi seară Canalul 13, citând surse străine anonime.

„Este posibil să se aprecieze, potrivit unor surse de securitate, că Israelul a fost implicat în căutarea serviciilor de informații ale lui Qurachi și a ajutat, folosindu-se de sursele sale din Siria, la crearea acestei punți care a permis SUA să acționeze”, a precizat canalul.
Statele Unite „au eliminat o amenințare teroristă majoră în lume”, a declarat președintele american într-un discurs scurt și solemn la Casa Albă.
„Într-un ultim act disperat de lașitate”, Qurachi, care conduce gruparea jihadistă de doi ani, „a ales să se arunce în aer (…) împreună cu mai mulți membri ai familiei, inclusiv copiii, așa cum a făcut predecesorul său”, Abu Bakr al-Baghdadi, ucis într-un raid american în octombrie 2019, a declarat Joe Biden.


„Această operațiune este o dovadă a sferei de acțiune și a capacității Americii de a elimina amenințările teroriste, indiferent unde încearcă să se ascundă oriunde în lume”, a concluzionat liderul american.
El a urmărit operațiunea din „Situation Room”, camera ultra-securizată, după cum o demonstrează o fotografie difuzată de Casa Albă, care îl arată pe președinte foarte concentrat, alături, printre alții, de vicepreședintele Kamala Harris.


Raidul a avut loc la câteva zile după încheierea unui asalt al SI asupra unei închisori controlate de FDS, cea mai mare ofensivă a grupării jihadiste de la înfrângerea sa teritorială în Siria în 2019.
În pofida pierderii bastioanelor din Siria și din Irakul vecin, gruparea Stat Islamic continuă să comită atacuri prin intermediul celulelor latente.
Războiul complex din Siria, o țară fragmentată cu diferiți protagoniști, a provocat moartea a aproximativ 500 000 de persoane din 2011. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: