Ministrul israelian al Apărării a dezvăluit: Israelul a transmis o propunere de a ajuta armata libaneză

Beny Gantz, ministrul israelian al Apărării, a dezvăluit astăzi (miercuri) că a propus transferul de asistență direcționată către armata libaneză, pe fondul crizei în curs de desfășurare în țară.

Într-un discurs înregistrat transmis astăzi, miercuri, la conferința anuală a Institutului pentru Studii de Securitate Națională, Gantz, care se află în Bahrain, a făcut referire, de asemenea, în mod pozitiv la evoluțiile din Siria și la relația reînnoită dintre sirieni și Iordania și alte țări moderate din regiunea.
Gantz a dezvăluit că săptămâna trecută, prin oficialii ai armatei israeliene, a înaintat o propunere prin UNIFIL de a oferi asistență direcționată armatei libaneze.
„Libanul a devenit, din păcate, o insulă a instabilității, iar cetățenii Libanului nu sunt dușmanii noștri. De aceea am oferit ajutor Libanului de patru ori anul acesta, inclusiv în ultima săptămână într-un apel adresat comandantului UNIFIL. Ne concentrăm pe asistarea armatei libaneze, care suferă de o lipsă de provizii de bază și a pierdut peste 5.000 de soldați care au părăsit-o recent, în fața întăririi sprijinului direct al Iranului către Hezbollah”.
În ceea ce privește amenințarea iraniană, Ganz a spus: „În umbra negocierilor de la Viena, sunt încrezător că Statele Unite vor continua să lucreze pentru a opri proiectul nuclear iranian din perspectiva securității mondiale și a stabilității regionale. Armatele și sistemele noastre de apărare. menține legăturile permanente în aceste zile.”
În ceea ce privește consolidarea cooperării regionale, Ganz a spus: „Anul acesta am transformat acordurile abrahamice dintr-o declarație de intenție într-o realitate de cooperare economică și de securitate”. Conform lui: „Aceste acțiuni întăresc stabilitatea regiunii și creează un front moderat din care vor parte și țările ale căror acorduri cu noi vor ajunge la maturitate. Anul acesta vom avea multe oportunități de a consolida aceste legături și interesele de securitate ale Israelului. Este cazul țărilor europene care ajută foarte mult în eforturile de a controla Iranul, precum și cu alte țări din Golf și cu Turcia. „Toate acestea într-o perspectivă sobră, în conformitate cu interesele comune și menținând și întărindu-ne alianța profundă și importantă cu Grecia și Cipru”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: