ISRAELMAGAZINMEDICINĂ / ȘTIINȚĂ

Tel Aviv / Donație substanțială: A început construirea unui centru de tratament al cancerului în valoare de 265 de milioane de dolari

La prima aniversare a morții sale, familia omului de afaceri și filantropului Sheldon Adelson a anunțat o donație substanțială pentru sistemul de sănătate israelian.

Construcția unui centru de tratament al cancerului în valoare de 265 de milioane de dolari a început la Centrul Medical Sourasky (Ichilov) din Tel Aviv.
Filantropul Sheldon Adelson a donat 40 de milioane de dolari pentru acest proiect înainte de a muri. Centrul va cuprinde secții de internare, terapie cu protoni, reabilitare, cercetare. etc.
Donația generoasă a lui Adelson și a soției sale, Miriam, va permite începerea construcției turnului, în timp ce sursele de finanțare suplimentare sunt asigurate pentru un total de aproximativ 700 de milioane de shekeli (aproximativ 225 de milioane de dolari).
Cu o suprafață de 43.000 de metri pătrați și o înălțime de 20 de turnuri, Centrul Național Adelson pentru Terapie Avansată a Cancerului va fi construit în două etape, pe o perioadă de cinci ani, în aripa de sud-vest a centrului medical, situat la intersecția străzilor Weizmann și Dafna din Tel Aviv.
De asemenea, turnul va fi conectat direct la un tunel de metrou, aflat în prezent în construcție în zona metropolitană Tel Aviv, care va deservi miile de vizitatori zilnici ai complexului medical.
Turnul va include o parcare subterană, o aripă subterană pentru terapia cu protoni, un institut de oncologie, precum și etaje pentru unități de internare, clinici și alte institute. Acesta va include servicii complete pentru pacienții oncologici, un institut de oncologie specializat în boli de sân, plămâni și colon, un centru de sprijin pentru servicii de imagistică medicală, un institut de oncologie moleculară, precum și un centru de reabilitare și servicii de sprijin pentru pacienții oncologici.
În plus, unitatea de hematologie-oncologie pediatrică, aflată în prezent la Spitalul de Copii Dana-Dwek din cadrul Centrului Medical Sourasky, va fi transferată la centrul oncologic.
Introducerea tratamentului cu protonterapie în Israel este o veste bună pentru copiii și tinerii din țară, deoarece până acum pacienții trebuiau să călătorească în străinătate pentru a primi un astfel de tratament.
În cadrul centrului care va fi înființat în curând, accentul va fi pus pe metode avansate de cercetare și pe centre de excelență pentru politica și epidemiologia cancerului, în cooperare cu Ministerul Sănătății.
Pe lângă facilitățile și echipamentele de ultimă generație pe care urmează să le găzduiască, centrul va avea o abordare cuprinzătoare și holistică a pacienților, concentrându-se pe bunăstarea acestora – pe tot parcursul reabilitării și până la recuperarea completă.
În cadrul Institutului Național de Protonoterapie, primul de acest fel din Israel, vor fi utilizate radiații avansate cu protoni pentru tratarea cancerului.
La fel ca și alte tehnologii avansate de radioterapie, terapia cu protoni funcționează prin transferul precis de radiații de înaltă energie către o tumoare, deteriorând ADN-ul celulelor tumorale și provocând distrugerea celulelor, fără a afecta țesutul înconjurător și cu efecte secundare reduse.
Familia Adelson este proprietara companiei care este principalul acționar al publicației ”Israel Hayom”, al cărei editor este dr. Miriam Adelson. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d