ISRAELMAGAZIN

Israel: Decizie ministerială pentru a face față dezastrelor naturale

Cabinetul israelian a aprobat un plan național de 155 de milioane de shekeli (42 de milioane de euro) pentru a se pregăti pentru incendii masive, ca parte a unei strategii pentru a face față mai bine dezastrelor naturale legate de încălzirea globală.

Elaborat de ministerele pentru siguranță publică și protecția mediului, planul prevede crearea de garduri de protecție împotriva incendiilor pentru a ține casele departe de
pădurile adiacente și pentru a preveni răspândirea incendiilor.
Acesta include, de asemenea, fonduri pentru îmbunătățirea coordonării cu divizia de pompieri și un plan multianual de consolidare a brigăzii de pompieri.
“Incendiile reprezintă un pericol real pentru viețile locuitorilor. Nu așteptăm următorul dezastru, ci anticipăm ceea ce trebuie făcut acum”, a declarat Naftali Bennett la ședința
săptămânală a cabinetului.
Vara trecută, mai multe hectare de pădure din jurul Ierusalimului au luat foc. La apogeul incendiului, existau chiar temeri că spitalul Hadassah din Ein Kerem va trebui să fie evacuat.
A fost nevoie de trei zile și de eforturile a 204 echipaje de pompieri, 20 de avioane, echipe de salvare ale armatei și de ajutorul pompierilor palestinieni pentru a stinge complet flăcările.
Din decembrie, Israelul s-a confruntat, de asemenea, cu vânturi puternice și furtuni care au provocat inundații pe scară largă în nordul țării. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d