ISRAEL

Israel/Covid: Benjamin Netanyahu îl acuză pe Naftali Bennett că este responsabil pentru moartea a 3.000 de persoane

Liderul opoziției, Benjamin Netanyahu, i-a spus premierului Naftali Bennett, în plenul Knessetului, că este responsabil pentru moartea a aproximativ 3.000 de persoane care au decedat din cauza Covid-19 în ultimele luni.

În cadrul unei dezbateri în Knesset, organizată la cererea opoziției, fostul premier a declarat că 1.000 dintre cei care au murit au fost din cauza faptului că Naftali Bennett a întârziat prea mult să aducă în țară a treia doză de vaccin, iar restul au murit din cauza politicii de sănătate a actualului guvern.
“Nu ați făcut nimic pentru a salva aceste vieți. Toți cetățenii israelieni vă văd eșecurile”, i-a spus Netanyahu succesorului său.
În ceea ce privește cazul Pegasus, liderul opoziției a comparat utilizarea de către poliție a software-ului de ascultare a convorbirilor, cu utilizarea de către armata israeliană a avioanelor F-35 împotriva cetățenilor israelieni.
“Aceasta este o zi neagră pentru Israel”, a spus el.
Anterior, șeful guvernului a luat cuvântul și i-a spus lui Benjamin Netanyahu că cetățenii israelieni l-au alungat din cauza eșecurilor sale.
Liderul Partidului Sionist Religios, Bezalel Smotrich, a depus un proiect de lege prin care solicită dizolvarea parlamentului, în urma dezvăluirilor privind utilizarea pe scară largă a Pegasus de către poliție.
“Actuala guvernare se confruntă cu un conflict de interese, astfel încât nu poate face schimbările necesare în instituții pentru a recâștiga încrederea publicului”, a spus deputatul. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d