Palestinienii condamnă eliminarea de către Israel a unei celule teroriste într-un raid în Cisiordania

Ministerul de Externe al Autorității Palestiniene a condamnat “în termenii cei mai fermi” lichidarea a trei teroriști palestinieni de către forțelor israeliene marți, afirmând că aceștia au fost “executați”.

“Această crimă este cea mai recentă dintr-un lanț de execuții extrajudiciare comise de forțele de ocupație”, a declarat Ministerul palestinian de Externe.
Gruparea teroristă Hamas a făcut apel la participarea în masă la funeraliile celor trei palestinieni, care au avut loc marți la ora 16.00, ora Israelului.
“Fie ca acesta să fie un marș care să înfurie inamicul și să trimită mesajul că noi suntem cei drepți și că rezistența este calea noastră pentru a restabili drepturile care ne-au fost luate”, a declarat Hamas într-un comunicat.
Deputatul arab Sami Abu Shehada (Balad) s-a pronunțat și el împotriva “asasinării” teroriștilor, calificând-o drept “o execuție extrajudiciară împotriva a trei tineri palestinieni”.
“Aceasta este o crimă gravă care se adaugă la crimele zilnice ale ocupației israeliene”, a spus el.
De asemenea, el a criticat societatea israeliană pentru că susține “crimele ocupației” și presa pentru că “acceptă povestea armatei și o reflectă în mod constant în toate mijloacele de comunicare”.
Poliția israeliană a declarat că a împușcat suspecții după ce membrii unei celule teroriste din Shem “au încercat să deschidă focul”.
Un purtător de cuvânt a afirmat că celula era în posesia a două puști M16, care au fost confiscate după împușcături.
Între timp, un comandant al unității de poliție antiteroristă Yamam a declarat că unitatea a colaborat cu Shin Bet și armata israeliană timp de mai multe săptămâni pentru a dezmembra celula.
“Forțele unității și Shin Bet au lucrat non-stop pentru a-i aresta pe membrii celulei. Luptătorii au acționat cu profesionalism”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției.
În ultimele săptămâni, atacurile palestinienilor înarmați asupra posturilor militare israeliene s-au înmulțit, fără a se înregistra victime.
La începutul lunii decembrie, teroriști palestinieni afiliați Jihadului Islamic au împușcat și ucis un civil israelian, Yehuda Dimentman, în apropiere de avanpostul Homesh din nordul Cisiordaniei de Vest. Ulterior, forțele israeliene au arestat mai mulți suspecți în acest atac. (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
error: Conținutul este protejat !! (Content is protected !!)
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
Share via
Copy link
Powered by Social Snap
%d blogeri au apreciat: