ISRAELMAGAZIN

Șeful poliției israeliene continuă să nege utilizarea softului Pegasus pentru a spiona personalități publice

Comisarul șef al poliției israeliene, Kobi Shabtai, a continuat marți să nege acuzațiile potrivit cărora ofițerii ar fi folosit ilegal programul de spionaj Pegasus împotriva unor personalități publice și private, pe fondul unor critici tot mai numeroase.

Aflat în prezent într-o vizită în Emiratele Arabe Unite, Shabtai a fost nevoit să își scurteze șederea.
El a declarat că a ordonat o anchetă internă privind acuzațiile care, până în prezent, nu a găsit “nicio dovadă de încălcare a legii”.
Într-o scrisoare trimisă întregii forțe de poliție, Shabtai a scris că are “încredere deplină în integritatea forței de muncă… [Vom coopera în orice mod necesar cu orice comisie [de investigație] înființată pentru a afla adevărul. Într-un stat democratic, este esențial să se pună la dispoziția forțelor de ordine instrumente avansate pentru a lupta împotriva criminalității și pentru a salva vieți, ca parte a responsabilității sale de a proteja publicul.
Într-un raport privind utilizarea programelor de spionaj de către poliția israeliană, publicat luni de ziarul Calcalist, se afirmă că programul Pegasus al grupului NSO a fost folosit împotriva unor înalți funcționari guvernamentali, primari, lideri activiști, jurnaliști și membri ai familiei fostului prim-ministru Benjamin Netanyahu.
Se pare că poliția ar fi folosit acest software pentru a sparge telefoanele directorilor generali de atunci ai ministerelor de finanțe, justiție, comunicații și transporturi, ale omului de afaceri important Rami Levy și ale fostului director general al Walla.
Premierul Naftali Bennett a promis “un răspuns”, reamintind însă că programul Pegasus este un “instrument important în lupta împotriva terorismului”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d