ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

LUMEA DE AZIMAGAZIN

Anima News / Lumea de azi: Biden îl avertizează pe Putin, într-o convorbire telefonică, de „repercusiuni severe și rapide” dacă Ucraina va fi atacată

Președintele american Joe Biden l-a avertizat pe omologul său rus Vladimir Putin cu privire la „repercusiuni severe și rapide” pentru Moscova în cazul unui atac asupra Ucrainei, într-o convorbire telefonică de puțin peste o oră purtată sâmbătă între cei doi lideri, a anunțat Casa Albă.

Statele Unite și aliații săi vor „răspunde decisiv și vor impune repercusiuni rapide și severe asupra Rusiei” dacă aceasta va invada Ucraina, a declarat executivul american.
Convorbirea mult așteptată, care a fost „profesionistă și bogată”, nu a dus însă la o „schimbare fundamentală în dinamica pe care o vedem de câteva săptămâni”, a declarat un oficial american reporterilor.
Joe Biden a reiterat că o invazie „ar provoca suferințe umane considerabile și ar submina poziția Rusiei”, potrivit Casei Albe.
Statele Unite și aliații lor, care rămân pregătiți pentru o soluție diplomatică, sunt „la fel de pregătiți și pentru alte scenarii”, i-a spus el lui Vladimir Putin.
Washingtonul a declarat vineri că un atac asupra Ucrainei ar putea fi iminent, o acuzație pe care liderul de la Kremlin a calificat-o drept „provocatoare”.
Un balet diplomatic a avut loc sâmbătă: înainte de convorbirea cu Joe Biden, Vladimir Putin a discutat cu președintele francez Emmanuel Macron.
Acesta din urmă, care a avut, de asemenea, un schimb de replici cu președintele ucrainean Volodymyr Zelensky, urmează să îi sune pe președintele american și pe cancelarul german Olaf Scholz.
Anterior, șeful diplomației americane, Antony Blinken, i-a spus omologului său rus Serghei Lavrov că, calea diplomatică rămâne „deschisă” pentru a evita un conflict, dar că va fi nevoie de o „dezescaladare” din partea Moscovei. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: