ISRAELLUMEA DE AZIMAGAZIN

Compania aerienă israeliană Arkia oferă zboruri de repatriere din Ucraina

Compania aeriană israeliană Arkia Airlines va oferi luni și marți zboruri de repatriere israelienilor nerăbdători să părăsească Ucraina, pe fondul avertismentelor din ce în ce mai puternice privind iminența unei invazii rusești.

Anunțul Arkia vine la scurt timp după consultările organizate de premierul Naftali Bennett, care a convocat sâmbătă o reuniune de urgență cu înalți oficiali cu privire la pregătirile pentru evacuarea cetățenilor israelieni.
La întâlnire au participat, printre alții, ministrul de Externe Yair Lapid și consilierul pentru Securitate națională, Eyal Hulata.
Alte discuții vor avea loc mai târziu în această seară.
15.000 de israelieni locuiesc în prezent în Ucraina. Doar 4.000 dintre aceștia s-au înregistrat până acum la Ministerul Afacerilor Externe pentru a fi contactați în caz de criză.
Un război în Ucraina ar putea izbucni „în orice moment”, a avertizat vineri Washingtonul, avertismente „isterice”, potrivit Moscovei.
Cu toate acestea, Statele Unite au cerut cetățenilor săi să părăsească Ucraina. Mai multe țări din UE, printre care Germania, Belgia, Țările de Jos, Italia, Estonia și Lituania, au emis, de asemenea, instrucțiuni.
Instituțiile Uniunii Europene au recomandat ca personalul neesențial de la reprezentanța din Kiev să părăsească Ucraina pentru a face telemuncă din străinătate.

Lasă un răspuns

%d