Israel / Ucraina: Ministrul israelian al Apărării cere armatei să se pregătească pentru a ajuta la evacuarea israelienilor

Ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, a instruit armata să se pregătească pentru posibilitatea de a ajuta la evacuarea israelienilor din Ucraina, a declarat biroul său.

Potrivit biroului său, ajutorul armatei “va depinde de evaluările situației de pe teren”.
De asemenea, biroul ministrului a subliniat că acesta a avut consultări de securitate mai devreme în cursul zilei pe această temă, la fel ca și premierul Naftali Bennett.
La rândul său, ministrul pentru Afaceri ale Diasporei, Nachman Shai, a declarat că Israelul ar trebui să înceapă să pregătească planuri pentru “imigrația de urgență” a evreilor din Ucraina în cazul unei invazii rusești.
“Israelul este casa națională a poporului evreu. În cazul în care comunitatea evreiască din Ucraina se confruntă cu dificultăți ca urmare a unui conflict între Rusia și Ucraina, trebuie să fim capabili să le oferim o soluție imediată de imigrare de urgență”, a scris Nachman Shai pe Twitter.
Pe fondul avertismentelor din ce în ce mai puternice privind iminența unei invazii rusești, compania aeriană israeliană Arkia Airlines va oferi luni și marți zboruri de repatriere pentru israelienii care doresc să părăsească Ucraina. (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
error: Conținutul este protejat !! (Content is protected !!)
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
Share via
Copy link
Powered by Social Snap
%d blogeri au apreciat: