ISRAEL

Ierusalim: Doi răniți și mai multe persoane arestate în urma unor confruntări în cartierul Sheikh Jarrah

Cel puțin două persoane au fost rănite și alte șase au fost arestate în urma unor confruntări în cartierul Sheikh Jarrah din Ierusalimul de Est, duminică dimineața devreme.

Ciocnirile au izbucnit între poliție și protestatari, precum și între evrei și palestinieni, după un presupus incendiu al unei case evreiești și după anunțul deputatului de extremă dreapta Itamar Ben Gvir că își va instala biroul în cartier, care este afectat de tensiuni de mai multe luni.
Un evreu a fost rănit moderat de un șofer arab în cartier, în jurul miezului nopții. Poliția l-a arestat pe șofer, care a declarat că a fost stropit cu spray cu piper înainte de coliziune, aparent de către protestatari evrei.
Serviciile de urgență Magen David Adom au declarat că bărbatul rănit a fost tratat la fața locului și apoi a fost transportat la spitalul Hadassah.
Un alt bărbat, în vârstă de aproximativ 20 de ani, a suferit răni minore la cap în aceeași zonă, după ce a fost lovit de o piatră. Site-ul Ynet a relatat că un bărbat palestinian a fost de asemenea rănit.
Într-o declarație, poliția a spus că au izbucnit revolte în Sheikh Jarrah, precizând că participanții aruncau cu pietre.
Evreii și arabii s-au confruntat, de asemenea, în cartier, aruncând unii în alții cu pietre și alte obiecte, a relatat Galei Țahal, postul de radio al armatei israeliene.
Incidentele au avut loc în timp ce o bombă artizanală ar fi fost aruncată vineri seară în casa unei familii evreiești dintr-o zonă din Sheikh Jarrah numită Shimon Hatzadik.
Casa, care a fost grav avariată, era goală în momentul presupusului atac.
Sâmbătă, activiști evrei de extremă dreapta au mers la locul incendiului pentru a proteja casa, susținând că aceasta a fost vizată în mod repetat și acuzând poliția că nu a protejat familia. Demonstranții palestinieni au sosit la fața locului și au aruncat cu pietre în ei.
Deputatul Partidului Sionismului Religios, Itamar Ben Gvir, a declarat ulterior pe Twitter că va înființa un “birou” improvizat în Sheikh Jarrah ca răspuns. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d