ISRAELLUMEA DE AZI

Erdogan: Vizita lui Isaac Herzog, “benefică pentru relațiile turco-israeliene”

Viitoarea vizită a președintelui Isaac Herzog la Ankara va fi benefică pentru ambele națiuni, a declarat miercuri președintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Israelul a confirmat marți dimineață că președintele Isaac Herzog se va deplasa în curând în Turcia pentru a se întâlni cu omologul său.
Această deplasare oficială la Ankara ar trebui să aibă loc pe 9 și 10 martie, potrivit postului oficial de televiziune turc TRT.
Erdogan a salutat miercuri evenimentul în fața jurnaliștilor.
“Bineînțeles că salutăm această vizită. O astfel de mișcare va fi benefică pentru relațiile turco-israeliene după o perioadă atât de lungă de timp”, a spus el.
O delegație de înalți oficiali turci va sosi în Israel în această săptămână, ca parte a pregătirilor pentru vizita planificată a președintelui israelian.
Șeful statului turc a declarat că este pregătit să coopereze cu Israelul la un proiect de gazoduct în estul Mediteranei, care ar urma să aducă gaz în Europa.
Relațiile dintre Ankara și Israel au fost tensionate de la afacerea Mavi Marmara din 2010, iar cele două țări și-au rechemat ambasadorii în 2018. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d