ISRAELMAGAZIN

Israel: 4 cutremure într-o lună, autoritățile locale sunt îngrijorate

În mai puțin de 12 ore, două cutremure au fost resimțite în nordul Israelului: primul a avut loc marți seara, cu o magnitudine de 3,5, iar al doilea miercuri dimineața, cu o magnitudine de 3,2.

Epicentrul a fost localizat la aproximativ 14 km nord-est de Beit Shean, în ambele cazuri nu au fost raportate victime.
Bilanțul cutremurului, care a ajuns la patru într-o lună, provoacă o mare îngrijorare în rândul liderilor guvernelor locale din nordul țării.
“Patru cutremure într-o perioadă de aproximativ o lună reprezintă mai mult decât un simplu avertisment”, a declarat Shimon Suissa, șeful consiliului din Hatzor-Haglilit, o municipalitate israeliană din Galileea Superioară.
“Există o nevoie reală de a consolida zeci de clădiri. Avem clădiri în Hatzor HaGlilit care au fost construite în anii 1950 și care sunt în pericol”, a avertizat el.
“Istoria ne arată că o dată la 100 de ani are loc un cutremur major, ultimul a avut loc acum 100 de ani, haideți să ne trezim înainte de a fi prea târziu”, a îndemnat el.
Primarul din Tzfat, Shuki Ohana, și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la această situație.
“Aceasta este marea provocare a nordului, nu mai puțin decât cel de-al treilea război din Liban”, a avertizat el, subliniind că regiunea Galileii este “cea mai expusă riscului”, atât din cauza proximității sale față de Valea Marelui Rift, cât și din cauza naturii muntoase a zonei și a multitudinii de clădiri vechi.
“Un cutremur puternic nu se pune problema dacă se va întâmpla, ci când se va întâmpla”, a subliniat el.
“Orașele din nord nu pot face față singure unui cutremur. Cerem ca statul să rezolve imediat această problemă”, a insistat el. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d