Israelul își îndeamnă din nou cetățenii să părăsească Ucraina cât mai curând posibil

Ministerul israelian de Externe a lansat sâmbătă un nou apel către israelienii aflați în Ucraina să părăsească imediat țara, în timp ce avertismentele occidentale privind o invazie rusă iminentă devin tot mai puternice.

Ministerul și-a reiterat apelul după o evaluare a situației, dar și în urma discuțiilor directorului său general Alon Ushpiz la Conferința de Securitate de la München.
„Izbucnirea războiului va fi rapidă și violentă”, se arată în comunicatul ministerului.
De asemenea, ministerul a precizat că ambasadorul Israelului la Kiev, Michael Brodsky, și personalul ambasadei vor deschide duminică secția consulară „pentru a oferi documente de călătorie cetățenilor care au nevoie de ele”.
Ministerul de Externe a declarat că urmărește îndeaproape deciziile Statelor Unite și Marii Britanii de a-și muta ambasadele în orașul Lviv și că ar putea face același lucru cu ambasada israeliană.
De asemenea, Franța recomandă acum ca toți cetățenii săi să părăsească Ucraina și le cere celor din zonele cele mai expuse riscului de război din estul țării să plece „fără întârziere”.
„Se recomandă tuturor cetățenilor francezi a căror ședere în Ucraina nu are motive imperioase să părăsească țara”, a precizat diplomația franceză în recomandările sale de călătorie actualizate sâmbătă. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: