Covid: Israelul se deschide turiștilor nevaccinați și renunță la obligativitatea testului pentru cetățenii săi înainte de zborul de întoarcere

Șeful guvernului israelian, Naftali Bennett și ministrul israelian al Sănătății, Nitzan Horowitz, au decis să relaxeze restricțiile legate de lupta împotriva epidemiei de coronavirus, a anunțat duminică un comunicat.

Începând cu 1 martie, statul evreu își va redeschide spațiul aerian pentru turiștii nevaccinați de toate vârstele, cu condiția ca rezultatul la două teste de screening PCR să fie negativ, unul efectuat înainte de îmbarcare, iar al doilea la aterizarea pe aeroportul Ben Gurion.
Începând cu 9 ianuarie, numai străinii vaccinați au fost autorizați să intre în Israel.
Cetățenii israelieni, care până acum erau supuși obligației de a efectua un test de verificare înainte de îmbarcare, vor fi de acum înainte scutiți.
Testul PCR la sosirea pe aeroportul Ben Gurion pentru cetățeni rămâne în vigoare, însă persoanele nevaccinate vor fi acum scutite de izolare, la fel ca și israelienii cu un program de vaccinare complet, cu condiția ca testul de screening să fie negativ.
„Asistăm la un declin constant al infecțiilor, așa că este timpul să deschidem treptat ceea ce am fost primii din lume care au închis”, a declarat premierul Naftali Bennett.
„Ne vom ține degetul pe puls și, în cazul unei noi variante, vom reacționa din nou rapid”, a avertizat el.
În cadrul discuțiilor, la care au participat directorul general al Ministerului Sănătății, coordonatorul luptei împotriva coronavirusului și șeful serviciilor de sănătate publică, s-a convenit și asupra faptului că testarea săptămânală obligatorie a elevilor se va încheia – joia aceasta în școlile gimnaziale, iar pe 10 martie în școlile primare. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: