NASA: Un asteroid în drum spre Pământ

Agenția spațială americană NASA urmărește un asteroid, numit 1999 VF22, care se așteaptă să treacă pe lângă Pământ, mâine, 22 februarie.

Mărimea exactă a rocii spațiale este necunoscută, deoarece suprafața sa este întunecată și nu este reflectată, așa că este dificil pentru astronomi de a-i determina dimensiunea.
Cu toate acestea, cele mai precise observații ale obiectului, făcute în 2019, au estimat că asteroidul are un diametru de aproximativ 738 de picioare (224 de metri), ceea ce îl clasifică drept obiect astral care „poate fi periculos” în cazul unei coliziuni.
Sună stresant? Nu vă faceți griji, asteroidul nu se va apropia prea mult de noi și va trece la 5,3 milioane de km de planeta noastră – de aproape 14 ori distanța dintre Pământ și Lună.
Data viitoare când un VF22 1999 se va apropia atât de aproape de noi – presupunând că nu se va ciocnide un alt corp ceresc în calea sa, va fi pe sau în jurul datei de 23 februarie 2150.
Nu va fi vizibil cu ochiul liber, dar astronomii amatori cu echipamente avansate adecvate vor putea observa astroidul care va trece în apropierea Pământului. (Anima News)

Lasă un răspuns