Comandant separatist pro-rus evreu: Vom sărbători Ziua Victoriei la Kiev

Fostul ministru de Externe al unui teritoriu separatist din estul Ucrainei, acuză Kievul de incitare la provocări și spune că instigatorii vor fi judecați așa cum au fost “colaboratorii naziști”

“Pentru a pune capăt războiului trebuie să-l câștigăm, nu există alte opțiuni” – aceasta este concluzia lui Aleksandr Kofman, liderul separatiștilor pro-ruși din Republica Populară Donețk (RPD), înființată în estul Ucrainei în urmă cu opt ani.
Kofman, care este evreu, a fost ministru de Externe al RPD în timpul ultimei runde de lupte din estul Ucrainei, în 2014, iar astăzi conduce biroul public al cvasi-statului.
El a stat de vorbă cu Ynet și cu publicația soră Yedioth Ahronoth pentru un interviu exclusiv în care a dat vina pe Kiev pentru escaladarea tensiunilor și susține că războiul dintre Rusia și Ucraina este inevitabil.
“Noaptea trecută, ucrainenii ne-au bombardat intens”, a spus el. “Pe lângă faptul că Ucraina a folosit arme interzise de Protocolul de la Minsk, grupuri teroriste s-au infiltrat la noi și le-am doborât, iar unii dintre oamenii noștri au fost răniți”.
În ciuda panicii inițiale, Kofman a afirmat că nivelul de anxietate în rândul pro-rușilor din estul Ucrainei a scăzut.
“Duminică, imediat după anunțul șefului republicii care a cerut evacuarea tuturor civililor, a fost panică. Erau cozi uriașe la benzinării… coada, care dădea spre granița cu Rusia, era de 20 km”, a declarat el. “Există benzină din belșug, bancomatele funcționează, iar magazinele acceptă plăți nelimitate prin credit”.
Kofman exprimă opinii pro-rusești distincte și acuză Kievul că stârnește provocări și încearcă să recâștige controlul asupra fostelor sale teritorii necinstite Donețk și Luhansk, care și-au declarat independența față de Ucraina în 2014.
“Nu vom permite ca soțiile, copiii și mamele noastre să devină un scut uman. Suntem îngrijorați că bombardamentele de la graniță vor ajunge pe drumurile noastre centrale. În acest caz, victimele civile sunt inevitabile. Prin urmare, am luat decizia de a evacua femeile, copiii și bărbații de peste 55 de ani.”
Kofman insistă asupra faptului că nu se poate scăpa de un război.
“Predicția mea este că vom sărbători Ziua Victoriei pe 9 mai la Kiev”, a spus el, referindu-se la o sărbătoare națională care celebrează capitularea Germaniei naziste în fața Uniunii Sovietice în cel de-al Doilea Război Mondial.
El își exprimă speranța că Rusia și Ucraina ar putea să se împace după război.
“Văd Ucraina ca pe un viitor aliat al nostru [al Rusiei], după ce toți indivizii iresponsabili care au instigat acest război inuman vor fi judecați”, a spus el.
“Când forțele sovietice au mărșăluit în Odesa, le-au dat civililor o zi pentru a se preda ca fiind colaboratori ai naziștilor. Sunt sigur că Ucraina va fi într-o situație similară. Primim deja înregistrări video în care locuitorii ucraineni sunt văzuți înjurând soldații ucraineni în apropierea graniței”.
Kofman și-a exprimat, de asemenea, părerea despre președintele ucrainean Volodymyr Zelensky: “Nu el este cel care joacă, ci cel care este jucat. El este doar o marionetă pentru cei care vor ca conflictul cu Rusia să se agraveze”. (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
error: Conținutul este protejat !! (Content is protected !!)
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
Share via
Copy link
Powered by Social Snap
%d blogeri au apreciat: